اعضای تیم

اعضای تیم ما

استاد نصیر احمد نویدی
آمر دیپارتمنت تاریخ

نصیر احمد نویدی باشنده اصلی ولایت ننگرهار، ولسوالی سرخرود بوده در عقرب سال 1341 خورشیدی در گذر باغ علی مردان شهر کنه، جوار مسجد تاریخی عیدګاه کابل به دنیا آمده است. دورۀ ابتدائی را در مکتب سیدال خان ناصری و دورۀ متوسطه را در لیسۀ خیرخانه ( 1351هـ ش) به پایان رسانیده. از صنف دوازدهم در سال 1359 ه ش از لیسۀ نادریۀ کابل سند فراغت حاصل نموده است.

در سال 1367 ه ش شامل انستیتیوت تربیۀ معلم ( معهد شرعی عالی) برای مهاجرین در پشاور شامل گردیده و دورۀ لیسانس در تعلیمات اسلامی ( اصول الدین) را در سال 1374 هـ ش ( 1995م) در پوهنتون بین المللی اسلامی اسلام آباد و دورۀ ماستری را در تخصص روابط بین الملل در سال 1384 هـ ش ( 2005م) به درجۀ ممتاز به پایۀ اکمال رسانیده است.

از جوانی با قلم و نویسنده گی سروکار داشته در جریدۀ " پیغام" و مجلۀ " کوثر" به عنوان نویسنده و خبر نگار کار نموده و به حیث سردبیر مجلۀ " مستقبل " منتشرۀ کابل، ایفای خدمت نموده است. نصیراحمد نویدی، در گذشته وحال، عضویت هیئت تأسیسی تعدادی از مؤسسات علمی وفرهنگی را نیز دارا می باشد. از وی، طی سی و پنج سالی که به نویسنده گی آغاز نموده، به صد ها مقاله در مجلۀ کوثر، جریدۀ پیغام، مجلۀ مستقبل، اصلاح ملی، معرفت، ژوند، پیام صبا و سایت های مختلف افغانی به نشر رسیده است. وی در بازبینی و ادِت ده ها کتاب و اثر علمی نقش داشته و برای شان مقدمه و تقریظ نوشته است.

عضو مؤسس مرکز مطالعات استراتیژیک و منطقوی بوده و در حال حاضرمسؤلیت تحقیقات تاریخی آنرا به عهده دارد.

طی دو دههٔ گزشته، تعدادی از مقالات تحقیقی اش در ژورنال های ملی و بین المللی به نشر رسیده است.

 

Naseer Ahmad NawidyNaseer Ahmad NawidyNaseer Ahmad Nawidy
دوکتور عبدالصبور فخری
آمر دیپارتمنت مطالعات فکری

دکتور عبدالصبور فخری در سال ۱۴۴۷هـ ش در روستای کرامان، ولسوالی دره ولایت پنجشیر متولد شده است.

درسهای دوره ابتدایی را در همان روستا تکمیل کرده و دوره ثانوی را در شهر پشاور در مهاجرت در لیسه عالی مجاهد در سال ۱۳۶۶ش تکمیل نمود وسپس در انستیتوتی به نام ( المعهد الشرعی العالی للمعلمین) شامل گردید که در سال ۱۳۶۸ش از آن فارغ شد.

در سال ۱۳۶۸ش مطابق سال ۱۹۸۹م یعنی همان سال فراغت از انستیتوت شامل دانشگاه بین المللی اسلامی اسلام آباد در رشته زبان وادبیات عربی شامل گردید ودر سال ۱۹۹۴م از آن فارغ التحصیل شد. در همان سال در دوره ماستری همان رشته ودر همان دانشگاه قبول شد. فخری از رشته مذکور در سال ۱۹۹۸م از دوره ماستری فارغ گردید.

داکتر فخری مدت دو سال در یکی از دارالایتام ها به نام دارحراء للانجال به حیث معلم کار کرد که دوره درسهای ماستری اش را در بر می گرفت.

داکتر فخری پس از فراغت از دوره ماستری در شهر پشاور از سال ۱۹۹۹م تا اوایل سال ۲۰۰۲م به حیث استاد در انستیتوت امام ابوحنیفه در شهر پشاور وظیفه داشت. همزمان در یک مجله به نام مستقبل به حیث هیئت تحریر کار می کرد.

پس از روی کار آمدن حکومت کرزی برای مدت شش ماه در سال ۲۰۰۲م در یک مجله به نام صبا در شهر کابل فعالیت داشت.

وی از اواسط سال ۲۰۰۲م شامل دوره داکتری زبان وادبیات عربی دانشگاه بین المللی اسلامی اسلام آباد شد و در سال ۲۰۰۸م از آن فارغ گردید ولی شهادتنامه اش پس از دو سال صادر گردید که مطابق ۲۰۱۰م می شود.

داکتر فخری پس از فراغت از دوره داکتری به کابل برگشته ودر پروژه تألیف نصاب تعلیمی وتهیه کتب درسی وزارت معارف کشور به مدت چهار سال به حیث معاون بخش اسلامی آن ایفای وظیفه نمود وهمزمان در اوقات پس از رسمیات وفاغر خود در بعض پوهنتون های خصوصی مانند سلام و دعوت تدریس می کرد.

داکتر فخری در ماه سنبله سال ۱۳۹۱ش در پوهنتون کابل به حیث استاد قبول شد وتا اکنون در این وظیفه خود ادامه می دهد.

داکتر فخری در دوره استادی خود رتبه های علمی پوهنملی، پوهندویی و پوهنوالی را به موفقیت حاصل کرده است وهم اکنون کاندید رتبه پوهاندی می باشد.

در مجموع داکتر فخری در حدود ۱۸ کتاب را به زبان های عربی وفارسی تألیف یا ترجمه نموده و بیش از ۸۰ مقاله در عرصه های ادبی، اجتماعی، سیاسی واسلامی نگاشته ودر جراید ومجله های مختلفی زیور چاپ یافته است. البته تعدادی از آثار علمی وی در جدول جداگانه تقدیم است.

Abdul Saboor FahriAbdul Saboor FahriAbdul Saboor Fahri
دوکتور شاه رخ روؤفی
رئیس مرکز

شاه رخ رؤوفی تحصیلات خود را در عرصه‌ی زبان و ادبیات نموده است. تیزیس ماستری را در نقد داستان «النقد الاجتماعي عند نجيب محفوظ وجلال آل أحمد؛ دراسة مقارنة» نوشته کرده است و دکتورای خویش را در رشته زبان‌شناسی « تعدد المعنى المعجمي في النص القرآني: دراسة دلالية في تفسير البحر المحيط» از پوهنتون بین المللی اسلامی مالیزیا به دست آورده است.

از سال ۱۳۹۰ در پوهنتون تعلیم و تربیه به تدریس مصروف می‌باشد. دارای رتبه علمی «پوهندوی» بوده و در شورای علمی پوهنتون، کمیسیون برنامه‌های انکشافی فوق لیسانس وزارت، کمیسیون تحقیقات علمی و کمیسیون نشرات علمی و مجله‌های پوهنتون تعلیم و تربیه نیز عضویت فعال داشته و برای مدتی سرپرستی مرکز تحصیلات فوق لیسانس پوهنتون تعلیم و تربیه را نیز عهده‌دار بوده است.

دکتور رؤوفی در زمینه‌های مختلفی از جمله نقد ادبی، زبان‌شناسی و آموزش زبان عربی مقالات علمی متعددی منتشر کرده است. از جمله آثار او می‌توان به مقالاتی چون « الإمام عبد القاهر الجرجاني و كتابه الإعجاز»، "نقد الآراء حول وضع النحو العربي عند العرب"، "جهود القدامى في تأصيل النحو العربي: دراسة تأصيلية تحليلية"، « التناوب الدلالي للصيغ الصرفية في تفسير البحر المحيط وأثره في تعدد المعنى»، « غرابة الألفاظ وأثرها في تعدد المعنى؛ دراسة دلالية في تفسير البحر المحيط»، « خليلي وشوقي في قصيدتيهما "مجمسه باميان" و"أبي الهول"؛ دراسة مقارنة» اشاره کرد. که در مجلات داخلی و بین‌المللی معتبر به نشر رسیده است.

دکتور رؤوفی در زمینه تألیف و ترجمه نیز آثار مهمی را به چاپ رسانده است. ترجمه داستان کوتاه «پسرک لنگ» اثر توفیق یوسف عواد، کتاب «مغالطه‌های روشنفکرنمایان» اثر محمد قطب و «اسلام و واتیکان» نوشته دکتور محمد عماره از آن جمله می‌باشد. چنان‌چه برنامه‌های ترجمه را به شکل گروپی با مترجمان جوان نیز سرپرستی می‌کند و برخی آثار ترجمه شده در این زمینه به چاپ رسیده است.

علاوه بر فعالیت‌های علمی و تحقیقاتی در پوهنتون، در فعالیت‌های سیاسی، اجتماعی و تحقیقاتی مرکز مطالعات استراتژیک و منطقوی نیز حضور داشته است. در سال‌های ۱۳۹۷هـش و سال ۱۴۰۱ تا کنون ریاست مرکز مطالعات استراتژیک و منطقوی را نیز به عهده دارد.

هم‌چنان در کنفرانس‌های علمی و تحقیقاتی ملی و بین المللی پیرامون قضایای ادبی، سیاسی و اجتماعی در داخل و خارج کشور اشتراک داشته است.

 

Sohaib RaufiSohaib RaufiSohaib Raufi
استاد معراج الدین جلالی
آمر دیپارتمنت مطالعات حقوقی

معراج الدین جلالی دارای مدرک ماستری در رشته حقوق و فقه اسلامی از پوهنتون خصوصی سلام اخذ نموده، است که در سپتامبر ۲۰۱۶ به اتمام رسانده است. همچنین مدرک لیسانس خود را در رشته ادبیات عربی از پوهنتون کابل در دسامبر ۲۰۰۷ دریافت کرده است.

معراج الدین در حال حاضر به عنوان آمر دیپارتمنت مطالعات حقوقی در مرکز مطالعات استراتژیک و منطقوی  خدمت می کند.

Merajuddin JalaliMerajuddin JalaliMerajuddin Jalali
استاد عبدالصبور مبارز
آمر دیپارتمنت مطالعات سیاسی

عبدالصبور مبارز باشنده اصلی ولایت ننگرهار که در سال 1370 هـ.ش در ولایت مذکور تولد شده است. در سال 1392 هـ.ش موفق به اخذ سند لیسانس در رشته حقوق و علوم سیاسی گردیده و در سال 1398 هـ.ش موفق به ماستری در همین مسلک شده است. از سال 1393 هـ.ش تا سال 1398 هـ.ش وی رئیس و استاد پوهنځی حقوق و علوم سیاسی پوهنتون الفلاح در جلال آباد بود. همچنان در پوهنتون ننګرهار، پوهنتون التقوی، پوهنتون افغانستان، پوهنتون بايزيد روښان، پوهنتون جهان و پوهنتون دنيا نیز به صفت استاد وظیفه نموده است. مبارز صاحب در حال حاضر به عنوان محقق در بخش سازمان های منطقه ای مرکز مطالعات منطقه ای آکادمی علوم افغانستان کار می کند.

تاکنون چهار کتاب مبارز صاحب چاپ شده و سه کتاب دیگر آن از چاپ مانده اند و نزدیک به 50 مقاله در رشته های علوم سیاسی، حقوقی، اجتماعی، فکری و سایر حوزه های مختلف منتشر شده است. همچنین دو مقاله از وی در مجلات بین المللی به چاپ رسیده است.

Abdul Saboor MubarizAbdul Saboor MubarizAbdul Saboor Mubariz
استاد فرید دلاوری
آمر دیپارتمت مطالعات اقتصادی

فرید دلاوری یک متخصص در حوزۀ اقتصاد و بانکداری است که تحصیلات خود را در دو مقطع لیسانس و ماستری در پوهنتون های معتبر گذرانده است. او سال ۲۰۱۴ مدرک لیسانس خود را در رشته اقتصاد از پوهنتون کابل و  سال ۲۰۱۹ موفق به اخذ سند ماستری در رشته اقتصاد از پوهنتون بین‌المللی اسلامی مالیزیا  (IIUM) در کوالالامپور شد. فرید دلاوری در کارنامه خود دارای تجربیات متنوعی است. از جنوری ۲۰۲۲ تا اکنون به عنوان معاون یکی از تیم های نظارتی بخش بانکداری اسلامی و مالی در بانک مرکزی افغانستان فعالیت می‌کند. پیش از این، از جون ۲۰۲۰ تا جنوری ۲۰۲۲ به عنوان مدیر ارزیابی و نظارت در مؤسسه حرکت مشغول به کار بوده است. او همچنین از اگست ۲۰۱۹ تا مارچ ۲۰۲۰ به عنوان استاد در پوهنتون های سلام و غالب در کابل تدریس کرده است. تجربیات قبلی او همچنان شامل فعالیت به عنوان مسئول بازاریابی و دستیار مدیر منابع انسانی در بانک تجاری افغانستان و نیز ویراستار و خبرنگار در مجلۀ SMEs می‌باشد. فرید دلاوری در زمینه تحقیقات علمی نیز فعال است و مقالات متعددی منتشر کرده است. از جمله مقالات او میتواند:

  • The Nexus between financial development and carbon emission in OIC countries
  • A time series analysis of determinants of FDI in Afghanistan: Which one matters the most security or economic growth
  • Online Business in Afghanistan, Current Trend and Challenges Ahead
  • Social and Economic Impacts of Adding an Entrepreneurship Subject to High School Curriculum of Afghanistan: Using Social Fabric Matrix

که بترتیب در مجلات علمی بین المللی و محلی؛ اقتصاد اسلامی (Journal of Islamic Economics)، اقتصادهای نوظهور و تحقیق اسلامی(Journal of Emerging Economics and Islamic Research)، علوم مدیریت و اقتصاد کاردان (Kardan Journal of Economics and Management Science) به نشر رسیده است. برعلاوه، ایشان مقالات تحلیلی متعددی در مورد موضوعات روز اقتصاد افغانستان تحریر داشته و در روزنامه ها، مجلات و سایت های خبری مهم افغانستان چون طلوع نیوز، هشت صبح و مجله د افغانستان بانک به نشر سپرده است. عنوان تعدادی از این مقالات به شرح ذیل میباشد:

  • نگاهی به 17 میلیارد افغانی قرضه حکومت افغانستان از صندوق بین المللی پول
  • تآثیرات دالری سازی بالای اقتصاد افغانستان
  • ترفند فسادزای برشنا: چرا صرفیه برق هر دو ماه بعد گردآوری میشود؟
  • برای کاهش شدت بحران اقتصادی چی میتوان کرد؟
  • مدیریت صندوق های تقاعدی
Farid Dilawari
حسین احمد ملاخیل
مدیر اداری و مالی مرکز

حسین احمد ملاخیل باشنده اصلی ولایت کندوز ولسوالی دشت ارچی قریه دوران کلی می باشد و فعلا در ولسوالی بگرامی ولایت کابل زندگی می کند. تحصیلات ابتدایی خود تا درجه بکلوریا در کشور پاکستان به پایان رسانیده است و مدرک لیسانس را در تعلیم و تربیه از پوهنتون کندز اخد نموده است. همچنان محترم ملاخیل دپلوم ماستری خود را در تعلیم و تربیه عمومی از پوهنتون تعلیم و تربیه کابل گرفته است. به مدت هفت سال در وزارت معارف به بست های مدیریتی و عضو علمی کار نموده است و از سال 1401 به این طرف به حیث مدیر اداری و مالی ایفای وظیفه می کند.

Hussain Ahmad Mulakhailحسین احمد ملاخیلHussain Ahmad Mulakhail
Scroll to top